Gå til startsiden

STRØTANKER
23. april 2012

TID FOR DE HELT STORE SANSEINDTRYK – SKØNHED, FRODIGHED, RIGDOM OG NYDELSE
Tæppet er gået ned for 1.akt (Vædderen) - og op for 2.akt (Tyren) i vort livs teater i den drøm, som vi kalder virkeligheden. Solen forlod nemlig Vædderen og gik ind i Tyren den 19.april og nyder tilværelsen her frem til 20.maj.
Mens Vædderen står for: JEG ER! står Tyren for: JEG HAR!
Temaet for 2.akt  - Tyrens periode - er derfor bl.a. ejendomsret, ejerskab, penge og andet af værdi som f.eks. talenter og adgang til oplevelser – som kærlighed og romantik.

Og hvad har jeg så? – ALT! simpelthen alt. I materiens, energiens, rummets og tidens dimension, er den nyfødte i starten ét med sine omgivelser – faktisk  er der ingen omgivelser – barnet er ét (især med mor), men i realiteten med alt. Børn, også dyrebørn, er følgelig tillidsfulde og uden frygt indtil dualismen - og dermed smerten, tiden/erfaringen, har lært dem, at være på vagt – følelsen af adskilthed synes uundgåelig – barnet begynder at kunne skelne en verden udenfor sig selv: - Jeg kontra du og de andre - og mit og dit. Alle der har haft med børn at gøre, har hørt de små pointere: ”Det er MIN mor, MIN bil, MIN dukke” osv.. Og dyrebørnene markerer tidligt deres rangorden, og hvem der har førsteret til den føde, deres mor/far har – eller bringer hjem til reden eller hulen. Kampen om at overleve, og helst lidt til, kommer hurtigt i gang.  

Tyren er et jordtegn, et fast tegn (dvs. stædig), et feminint tegn (dvs. indadvendt) - og styret af kærlighedens, kunstens og skønhedens gudinde – VENUS. Det er tegnet for nydelse og given sig hen i sanserne. Nyde de gratis glæder og rigdom – dvs. alt det jeg undres, glædes og begejstres over – værdsætter og er taknemmelig for – alt det er rigdom jeg ikke kan miste. Tyren og Venus styrer livsglæde - de styrer også penge, og alt det der kan købes for dem. Men der behøver langt fra at være lighedstegn mellem økonomisk velbjergethed og livsglæde.

SANSERNES TEGN
Tyren er sansernes tegn. Jo mere fintmærkende sanserne er, jo større oplevelse af rigdom.
Men selvom apparatet - den menneskelige krop - er perfekt, kan det nyfødte barn f.eks. ikke se og skelne. Det er næsten som at lære at bruge et fotografiapparat – især de lidt ældre udgaver. Der skal stilles skarpt, afstandsbedømmes osv. . Der skal tid og erfaring til før barnet er udlært i at bruge alle 5 sanser: Syn, hørelse, følesans, lugte og smagssans. I vor dualistiske opfattelse af verden er det som om, at alt er lagt ud på en linje – alt kommer med tiden og forsvinder med tiden. Og mens der endnu er tid skal jeg lære en bunke for at opnå en bunke.

NYFØDT – UANSET ALDER
Men nu er det jo ikke os alle, der reelt er nyfødte. Men det er vi måske - alligevel. I hvert fald er det den samme cyklus, der gentager sig om og om igen. Solen, som LIVETS repræsentant, gentager sin vandring gennem de 12 tegn i det uendelige.
Hvert eneste år ved denne tid passerer den gennem Tyren. Følgelig får vi hvert år en ny chance for at skærpe vore sanser - (eller hver dag, for vi kunne også bruge døgnrytmen på denne måde). Og vi kunne lade os inspirere af disse rytmer til at opleve os nyfødte – eller tidløse - med sanserne vidt åbne. Det kræver kun en ting: Mod til at være levende og sårbar.  

Barnet er sig ikke sin guddommelige nyfødthed/tidløshed bevidst. Det er blot en del af helheden. Og hvorfor skulle man kun kunne være nyfødt, ny eller tidløs, som 0årig? - Hvorfor ikke som 30årig, 60årig eller 90årig? Og være denne guddommelighed bevidst?
Det må klart være meget sjovere at være ”nyfødt” i voksenlivet end som 0årig? – Og dermed se og opleve alt – som var det første gang! Træde udenfor hologrammet, stå ud af vanens (tidens) trædemølle – med nærvær og skærpede sanser - se, høre, lugte, smage og føle, uanset alder. Livet/sjælen har jo ingen alder, hvilket de fleste synes at være enige om. Alt er nu og første gang – også selvom der måske slet ikke er nogen ”gang”.

Hvordan kan du i øvrigt vide, at det IKKE er første gang? Hvordan kan du vide, at det ikke er nu det bare sker? Og, at det er første gang du oplever kroppen, livet i den - denne snurrende, pulserende fornemmelse. Mærker dit åndedræt, din puls - mærker/ føler hud overfladen, der berører tøjet, mærker kroppen, der hviler i stolen den sidder på. Og uanset om du kender det hele til bevidstløshed, så kunne det jo bare være din hukommelse (bundet til tid og alder) som spiller dig et puds – Hukommelsen er som en fil i harddisken på din PCér. Det er bare din historie, din private drejebog til dit livs teater og drejescene. Det er måske lige så meget fiction, som den film du ser lørdag aften.
Hvis du er alene lige nu – så prøv at læne dig tilbage og tænk på det menneske – eller det kæledyr, der betyder mest for dig. - Straks åbner en ”fil” i hukommelsen og billeder af vedkommende toner frem på den indre billedskærm. Du kan endda sætte lyd på og høre vedkommendes stemme.

Men, er det virkeligheden du oplever?  Nej! Det er selvfølgelig kun et minde – et erindringsbillede i hukommelsen (en forgængelig anordning). Du kan dog sikkert få bekræftet vedkommendes faktiske tilstedeværelse på dit livs scene, hvis det menneske/dyr er nulevende. Måske finder du vedkommende et andet sted i din bolig – eller du kan ringe og få en bekræftelse på, at alt er som det plejer at være.

SANSERNE SOM TJENER FOR LIVET/”DET” FREMFOR FOR PERSONLIGHEDEN
I Tyrens periode bliver sanserne bombarderet med indtryk. Det gælder ikke mindst syn, lugt og høresans . Bare se dig omkring – kig ud ad vinduet – eller gå dig en tur. Og se og oplev forårets rigdom som var det første gang. For det ER det jo! – selv udfra dualismens synsvinkel. Har du måske nogensinde oplevet maj 2012 - før? 
Øjnene er som et fotografiapparat eller filmkamera og lyspåvirkningen sætter optagelserne og billedredigeringen i gang. Dette fandt allerede Leonardo da Vinci ud af. Der sker en masse billedbehandling på rekordtid, som vi ikke bevidst har indflydelse på. Vi er og bliver nogle underlige apparater. Billedet bliver for eksempel taget omvendt, således at op vender ned – og vise versa. Men billedet vender helt rigtigt før vi oplever det. Forunderligt.  
Det jeg ser er ikke den faktiske verden (en sådan eksisterer måske slet ikke). Det er et indre billede af verden – af en verden, der måske end ikke er min - hvis vi ser det ud fra en ikke- dualistisk opfattelse (temaet i forrige strøtanker). For her eksisterer ”jeg”, ”mig”, ”min” – eller ”du” og ”dit”, slet ikke.

Det ”jeg” ser  er mig selv  - (eller nok rettere: ”DET”) projiceret ud på en billedskærm, eller som tidligere foreslået:  et holografi. Der er ingen garanti for, at andre ser/fotograferer og oplever helt på samme måde  – ”DET” må opleve lige så mange versioner, som vi er mennesker.

Nå - det jeg bare ville påpege var, at tiden inviterer til at nyde og opleve dette fantastiske overflødigheds horn, som Tyrens periode altid byder på. Vi er inviteret til at skrue op for sanserne og lade dem være en hyldest til livet – til ”DET”.
Det er en svir at opleve hele det lysende farvespekter – aldrig er græsset og bladene på træerne så lysende grønne, som i maj. Der er en utrolig rigdom af blomster i alskens farver, forårets dufte og mildere vinde, fuglenes symfoniorkester m.m. Tyrens periode er i sandhed et kærlighedens skaberværk – en ”guldgrube”. Så snus det hele til dig, som Tyren Ferdinand - også din partner - eller hvem du kommer i kontakt med. Lad drømmen blomstre og være Venus-smuk.

Rigtig god og fornøjelse!

Obs! Du får en video med hvis du går ind på www.birthekirk.dk 


Birthe
22-04-2012

 

Nyhedsbrevet er udsendt fra e-mail: birthekirk@hotmail.com

Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsbrev kan du afmelde det her!